Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je bil letos že jubilejni, deseti po vrsti. Njegova izvedba je bila zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.

Glede na epidemiološke razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ni izvedel kot v preteklih letih, temveč je bila pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi Dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

Zajtrka kot obroka v šoli, zaradi razmer nismo pripravljali, zato smo se odločili, da 20. novembra pri pouku na daljavo v okviru učnega procesa v razredu del šolske ure oziroma drugih dejavnosti namenimo Dnevu slovenske hrane in Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku ter pomenu rednega zajtrkovanja.

Razredniki so se z učenci srečali preko video konferenc. Nastali so zelo lepi pogrinjki in zanimivi izdelki. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na fotografijah.

 

       

                                

                                  

Dostopnost