Skoči na glavno vsebino

PLEZANJE IN LOKOSTRELSTVO

V torek, 31. 3. 2015, smo skupina C ob 8.30 začeli delavnico plezanja. Najprej smo si morali pripraviti opremo (čevlje). Potem smo se odpravili v telovadnico. Na plezalni steni smo spoznali različne tehnike in zanimivosti o plezanju. Nato smo se ogreli in igrali neke zanimive igre. Razdelili smo se v 3 skupine in ena je šla plezat, drugi dve pa sta se igrali igre z žogo. Veliko se jih je naučilo plezati. Bilo je zabavno!

 

V drugem delu delavnice smo imeli lokostrelstvo. Najprej smo odšli na igrišče, nato pa smo postavili tarče in povedali nekaj o tehniki lokostelstva. Nato smo začeli streljati, ampak tisti, ki niso streljali, so se igrali z balinčki. A na žalost je bilo vsega kmalu konec. A vseeno so bile te dopoldanske delavnice zelo zabavne.

Deja Prelovec

PLANIŠKE SKAKALNICE

Popoldne smo imeli ogled vseh skakalnic. Ko smo se ustavili pod vsako skakalnico, nam je učitelj povedal zanimive stvari o njej (npr. o nastanku …). Ko smo si ogledali vse manjše skakalnice, nam je ostala samo še velikanka. Po stopnicah smo se odpravili prav do njenega odskočišča. Dvignili smo se za 100 m. Pogled navzdol je bil prav malo grozljiv. Po ogledu skakalnice še odzgoraj navzdol, smo se po gozdni poti odpravili nazaj v dolino. Potem nam je učitelj povedal še zanimivosti o smučarskih skakalcih. Izvedeli smo, kakšno opremo so nosili, koliko morajo biti težki za skakanje. Za konec pa smo si ogledali še zanimiv film o razvoju smučarskih poletov.

Taja Šuligoj

ZELENCI

Zbrali smo se v učilnici. Potem nam je učitelj razdelil delovne liste in smo jih rešili. Odšli smo do Zelencev. Tam smo naredili veliko poskusov o vodi. Nazaj smo odšli po krajši poti.

Luka Močnik, Matija Poljanec

NORDIJSKA HOJA

Popoldne smo šli na nordijsko hojo. Najprej smo si ogledali predstavitev. Sledila je učna ura hoje. Merili smo si srčni utrip pred in po teku z nordijskimi palicami. In igrali smo se še igre za reflekse in nekaj raztegovalnih vaj.

Luka Močnik & Matija Poljanec

DSC02806DSC02814DSC02823DSCN0223DSCN0238DSCN0244DSCN0259DSC 0056DSC 0060DSC 0063DSC 0119DSC02813

 

Dostopnost