Skoči na glavno vsebino

Na pobudi Zveze prijateljev mladine Slovenije in Rotary klubov Slovenije se je OŠ Idrija priključila akciji Halo si za to? – akciji zbiranja starih mobilnih telefonov po celotni Sloveniji.
BANNER ROTARY HALO_650x340 (3)

Namen akcije je ekološki in humanitarni. Stare, odslužene, neuporabne, zlomljene, pa tudi nekoristne še delujoče mobilne telefone, nameravajo organizatorji prodati in s pridobljenimi sredstvi financirati različne projekte za otroke in mladostnike. Akcijo je z uradno okrožnico, poslano na vse šole, odobrilo Ministrstvo za šolstvo in šport, osebno pa jo je podprla tudi ministrica, dr. Maja Makovec Brenčič.

Osnovni cilji akcije so:

  • Zbiranje denarja za pomoč otrokom in projektom, namenjenih mladini.
  • Osveščanje mladih o omejenih virih in odgovornem ravnanju s surovinami.

Vsak kilogram zbranih telefonov pomeni nekaj evrov za omenjene dejavnosti. Projekt tudi predvideva, da se bo 10 % od neto zbranih sredstev namenil šolam, ki se bodo aktivno vključile v akcijo. Najuspešnejše šole (skupaj s podružnicami) se bodo potegovale še za dodatne nagrade.

Akcija se je začela 21. marca 2016 in bo trajala do 22. aprila 2016.

Na ekološkem otoku na centralni šoli lahko ločeno, v za to pripravljene škatle, oddate mobilnike, baterije in polnilce za telefone. TELEFONE IN BATERIJE, KI SO V TELEFONU, JE POTREBNO ZBIRATI LOČENO. V akciji sodelujeta tudi podružnični šoli Zavratec in Godovič.

Vabimo vas torej, da pobrskate po predalih in na ekološki otok prinesete vse odslužene mobilnike, za katere ne veste, kaj bi z njimi.

Dostopnost