Skoči na glavno vsebino

Pesem se je čez svet potočila…v četrtek, 2. junija 2016 , ko so pevci pevskih zborov Osnovne šole Idrija s tradicionalnim zaključnim koncertom  zaokrožili svoje delovanje v šolskem letu 2015/16.

Vsak pevski zbor se je predstavil s samostojnimi točkami svojega programa, poleg teh pa še v sodelovanju z: bodisi  Orffovo skupino,  bodisi najmlajšimi pevci Papagajčki ali z najstarejšimi pevci na šoli.

Prisrčno je bilo njihovo skupno druženje, muziciranje, ustvarjanje, opazovanje drug drugega, vrstniško učenje…

Za klavirsko spremljavo je tokrat  poskrbela učiteljica Tadeja Lapajne, ki je nadomestila učiteljico Marino, ki je zbore spremljala skozi celotno šolsko leto.

Zaključni koncert je vedno nekoliko žalosten zaradi učencev, ki na tem koncertu zapojejo zadnjič kot pevci osnovnošolskega zbora. Urban Čefarin, Tadej Muravec, Kristina Neli Lampe in Nastja Grošelj so v pevskih zborih naše šole prepevali vseh devet let in kljub slabi  podpori sovrstnikov vztrajali na začrtani poti tudi v tem šolskem letu. Od njih sta se poslovili zborovodkinja Elizabeta Lampe in ravnateljica šole gospa Ivica Vončina.

Da je program koncerta postal zanimiva celota so poskrbele učenke interesne dejavnosti Povem ti pesem 1, pod vodstvom učiteljice Tjaše Petkovšek.

Za večino nastopajočih in gledalcev je to  mogoče bil  eden  izmed srečnejših dni, zato so pevci na koncu skupno zapeli: » Vem, da danes bo srečen dan…« tudi zato, ker se je ta dan pesem čez svet potočila…

Dostopnost