Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši bodočih prvošolcev!

V skladu z zakonom osnovna šola izvaja tudi neobvezne izbirne predmete. Pouk le-teh se je v preteklih letih uvajal postopoma, v prvem razredu se izvaja pouk prvega tujega jezika (angleščina). Izvajanje neobveznih izbirnih predmetov sodi med razširjeni program osnovnih šol, kamor se učenci vključujejo prostovoljno. Za učence torej ni obvezno, da se vključijo v pouk neobveznega izbirnega predmeta tuj jezik. Če pa se boste za to odločili, mora učenec pouk tujega jezika obiskovati vse leto.  Neobvezni izbirni predmeti so pri ocenjevanju izenačeni z obveznimi predmeti osnovne šole, torej se znanje pri neobveznih izbirnih predmetih ocenjuje, zaključne ocene pa se vpišejo v spričevalo.

Pouk neobveznega izbirnega predmeta prvi tuj jezik (angleščina) traja 2 uri tedensko (70 ur letno), na urniku bo po rednem pouku, najverjetneje  6. ali 7. šolsko uro.

Zaradi organizacije dela v prihodnjem šolskem letu vas prosimo, da vsi starši izpolnite spletni vprašalnik (povezavo najdete na spletni strani šole, zavihek ‘za starše’, neobvezni izbirni predmeti). Vaše odgovore pričakujemo najkasneje do torka, 20. 6. 2017.  V kolikor vašega odgovora ne bomo prejeli, bomo smatrali, da vaš otrok neobveznega izbirnega predmeta angleščina v 1. razredu ne bo obiskoval.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje.

Za povezavo do spletnega vprašalnika kliknite tukaj.

 

Dostopnost