Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci, spoštovani učitelji in ostalo osebje šole, spoštovani starši!

Prva, nekoliko hladnejša jutra v zadnjih dnevih avgusta so nam vsem tiho najavljala, da se čas počitnic in dopustov izteka. Z današnjim dnem začenjamo novo šolsko leto in v imenu vseh zaposlenih na OŠ Idrija vam učenci, kot tudi vašim staršem izrekam dobrodošlico.

 

Leto v katerega vstopamo bo zagotovo za vse nas spet polno novih izzivov, pod streho OŠ Idrija bo v tem šolskem letu sobivalo 602 učenca in 93 zaposlenih.

Dragi učenci pri izpolnjevanju svoje osnovne naloge – učenju, bodite do sebe zahtevni in odgovorni, trudite se biti samostojni. Naj vas morebitne težave ne omajajo. Pri tem ne pozabite na spoštljivost v medvrstniških odnosih ter v odnosu do odraslih kot tudi do šole kot ustanove. Znanje je bogastvo, ki nam ga ne more nihče vzeti, je pa brezpredmetno, če pri tem pozabimo biti drug drugemu človek. Torej – znanje in pozitivne osebnostne lastnosti ter vse kar sodi zraven v tej povezavi, vam bo zagotovo pomagalo, da boste premagovali težave, reševali konflikte in se uspešno spopadali z življenjem.

Vsi zaposleni na naši šoli se bomo potrudili po svojih najboljših močeh, da boste učenci preživljali učne dneve v ustvarjalnem, spodbudnem, zdravem in prijaznem vzdušju.

Z vami, spoštovani starši tudi v tem novem šolskem letu ponovno sklepamo zavezništvo v smislu, da od svojih otrok zahtevate vse najboljše kar zmorejo, da jih spodbujate pri doseganju njihovih ciljev, jim pomagate ter s svojim zgledom tudi učite. Odrasli vse prevečkrat pozabimo, da nas otroške oči gledajo in njihova ušesa slišijo tudi tisto, česar morebiti ne želimo. Starši, vabim vas, da prihajate na šolo tako k učiteljem kot tudi k meni, če boste tako čutili ali želeli. Karkoli že bo, pogumno potrkajte na naša vrata, povejte, prisluhnili vam bomo in skupaj bomo iskali poti ob morebitnih težavah ali pa se veselili uspehov in dosežkov vaših otrok.

 

Vsi skupaj vabljeni k ustvarjanju prihodnosti !

                                                                     mag. Nikolaja Munih, prof. def.

 

 


Dostopnost