05 37 26 200 osidrija@os-idrija.si

 

ŠOLSKA KUHINJA

kuhinja

Prehrana v veliki meri vpliva na zdravje, zlasti ima velik pomen uravnotežena prehrana v otrokovem zgodnjem razvojnem obdobju.

Učencem na šoli nudimo dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico za učence v PB in učence vozače, če to želijo. Kuharji sestavljajo obroke po smernicah, ki so predpisane za šolsko prehrano. V šolski kuhinji pripravljajo tudi dietne obroke za učence, ki imajo zdravniška priporočila. Posebno pozornost namenjamo zmanjševanju količine ostankov hrane.

Učenec se s PRIJAVO NA ŠOLSKO PREHRANO naroči na prehrano v šoli. Prijavo odda razredničarki-ku v mesecu juliju za naslednje šolsko leto.

Morebitna vprašanja in spremembe v zvezi s prehrano sporočite na e-naslov prehrana@os-idrija.si. V kolikor starši posameznega obroka ne odjavijo pravočasno, plačajo polno ceno obroka. Posamezen obrok za učenca, ki je odsoten od pouka zaradi sodelovanja pri športnih, kulturnih in drugih dejavnostih, tekmovanjih, itd. odjavi šola.

Prijave in odjave obrokov sprejemamo vsak delovni dan do 8. ure zjutraj preko sistema Moja malica

Obrazec za prijavo/odjavo obrokov je bil konec januarja 2023 ukinjen.

Na voljo so vam navodila za registracijo in prijavo/odjavo obrokov preko sistema Moja malica.

 

Evidenco kosil po seznamu vodi vodja šolske prehrane in se obračunava mesečno na položnici za tekoči mesec.

Stroške prehrane je potrebno poravnati do roka, označenega na položnici.

Cenik šolske prehrane.

V skladu z Zakonom o šolski prehrani je ministrica s sklepom določila novo ceno malice, ki v šolskem letu 2021/2022 znaša 0,90€.

Podrobnejše informacije o šolski prehrani si preberite v Pravilih šolske prehrane na naši spletni strani.

Nudimo tudi možnost naročila kosil za zunanje odjemalce. Vsi, ki bi želeli, naročiti kosilo v naši kuhinji to storite na zgoraj opisan način.

Kaj dobrega za vas in vaše otroke pripravljamo v tem tednu, pa si lahko ogledate v JEDILNIKU.

 

DOBER TEK!

 

Dostopnost