Skoči na glavno vsebino

V soboto 5. 10. 2013 se je v Idriji, natančneje na Mestnem trgu, odvijal Dan za spremembe. Dogodka se je udeležilo veliko ljudi med njimi tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ter naš predsednik države Borut Pahor.

Dan se je za nas osnovnošolce začel že ob 8.30, kar je za sobotni urnik povprečnega najstnika zelo zelo zgodaj! Vsi smo se odpravili proti mestnemu središču, kjer se je že začenjalo glavno dogajanje. Vsak razred je dobil svoje zadolžitve, novinarji pa smo ostali na trgu in spremljali dogajanje ter obiskali delavnice.

Okoli 11. ure so se vse generacije zbrale na glavnem prizorišču na Mestnem trgu, kjer je potekala javna dražba. Dražbe se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je tudi sam daroval majico s svojim podpisom. Predmete so darovale tudi slavne osebe in nekateri športni klubi. Po končani dražbi je na sceno stopila dreserka psov in pokazala nekaj trikov, ki jih je izvajal njen štirinožni prijatelj. Po veliki dozi smeha, vragolij in trikov so dogajanje popestrili še učenci 9-ih razredov, ki so nastopili z resnično odlični plesno točko.

Ko je ura odbila poldne pa smo bili prosti. Dan pa je po mojem mnenju ostal vsem v spominu, ker je bil poln smeha, pasjih tačk in smrčkov.

 

Andrej Poglajen, 8. a

Šolsko novinarstvo     

Dostopnost