Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem februarju smo, kot že nekaj zadnjih let, praznovali mesec VARNE RABE INTERNETA. Z učenci 4. in 5. razreda smo eno šolsko uro namenili pogovoru o varnosti na internetu. V naslednjih dneh bodo vsi učenci od 4. do 9. razreda rešili anketo o uporabi interneta in družabnih omrežij. Učenci 6. razreda pa bodo v aprilu imeli poseben dan, namenjen tej zelo aktualni tematiki.

Več o varni rabi interneta najdete na spletni strani safe.si

Učenka Nejla iz 4. a razreda je povzela, kaj smo se pogovarjali:

V petek, 24. 2. 2017 smo se pogovarjali o internetu ter kako pravilno uporabljati internet. Povedali so nam, da moramo biti pozorni, kaj objavljamo na internetu ter da ne smemo objavljati neprimernih slik in videoposnetkov, saj lahko preko interneta to vidi cel svet.
Povadali so nam tudi, da včasih lahko na internetu iščejo naše podatke (ime, priimek…) in če jih napišemo, lahko naše podatke zlorabijo ali pa vdrejo v naš računalnik. Nekatere aplikacije in igrice so lahko neprimerne za otroke. Če imamo facebook, moramo biti zelo pametni in paziti kaj pišemo in objavljamo. Naučili so nas tudi, da lahko z internetom postanemo odvisni, če preživimo veliko časa na njem. Ko postanemo odvisni, lahko pozabimo jesti ali iti na stranišče, saj nimamo časa, ker smo ves čas na internetu.
Internet nam je lahko v veliko pomoč, včasih pa nam lahko tudi škoduje.

Dostopnost