Skoči na glavno vsebino

V sredo, 14. 6. 2017, so naši devetošolci pripravili valeto, s katero so se poslovili od osnovne šole. Pripravili so prijeten program, v katerem so se predstavili  učenci vseh treh razredov. Pred podelitvijo spričeval jih je nagovorila ravnateljica Ivica Vončina, ki je med drugim izpostavila najvidnejše rezultate in dosežke učencev. Povedala je, da so učenci osvojili 28 bronastih, 9 srebrnih in dve zlati priznanji, bili uspešni na športnem in kulturnem področju. Srebrna priznanja so dobili:

Špela Paglavec iz znanja o sladkorni bolezni in biologije, Tadej Gnezda iz znanja iz geografije, Maruša Mlakar iz znanja slovenščine in španščine, Maja Kuštrin in Ajša Podgornik iz znanja španščine, Aleš Serženta in Julija Koler iz znanja matematike.

Zlato priznanje sta prejeli Ajša Podgornik iz znanja angleščine in Taja Šuligoj iz znanja španščine.

Aleš Serženta je na državnem tekmovanju v orientacijskem teku osvojil naslov državnega prvaka.

Učenci, ki so v vseh devetih letih šolanja dosegli odlične učne dosežke, so iz rok ravnateljice prejeli priznanje za odličnost. To so: Kristina Berglez, Tadej Gnezda, Leon Kokošar, Maruša Mlakar, Ajša Podgornik, Deja Prelovec, Taja Šuligoj, Daša Vončina

V tem šolskem letu je šola na novo oblikovala pravila, po katerih šola podeljuje pohvale, priznanje, in vpis v Zlato knjigo OŠ Idrija. Merila za vpis v Zlato knjigo so dosegli štirje učenci: Leon Kokošar, Ajša Podgornik, Taja Šuligoj in Daša Vončina.

Pri naštevanju učencev, ki so z odliko končali 9. razred, je izpadla Špela Paglavec. Za nastalo napako se ravnateljica učenki in njenim staršem iskreno opravičuje.

Dostopnost